מה היתרונות של פטל שחור?

מה היתרונות של פטל שחור?

זמן קריאה: 2 דקות

מה היתרונות של פטל שחור?

אוכמניות או בשמו הלועזי blackberries הן תוספת טעימה לכל דיאטה. הם גם מלאים בחומרים מזינים חיוניים ונוגדי חמצון.

החקלאים מגדלים אותם ברחבי ארצות הברית כל השנה וכמו כן באירופה.

במאמר זה, אנו בודקים כמה מהיתרונות הבריאותיים הפוטנציאליים הנלווים לאכילת פטל שחור וכיצד ניתן לכלול פטל שחור יותר בתזונה טיפוסית.

היתרונות של פטל שחור

להלן כמה מהיתרונות שאנשים יכולים להרוויח מאכילת פטל שחור:

1. ויטמין C

אוכמניות מכילות רמה גבוהה של ויטמין C. מנה אחת של 100 גרם (גרם) מכילה 35 אחוז מהקצבה היומית המומלצת של ויטמין C.

בני אדם אינם מסוגלים לסנתז ויטמין C משלהם, ולכן חיוני לכלול אותו כחלק מתזונה בריאה.

ויטמין C מעורב בסינתזת חלבון והכרחי לגוף לייצור קולגן ומועברים עצביים מסוימים. תהליכים אלה חיוניים לתפקודי גוף רבים, כולל ריפוי פצעים.

לוויטמין C יש גם תכונות נוגדות חמצון והוא מעורב בתפקוד מערכת החיסון.

2. מקור הסיבים

מנה של 100 גר' פטל שחור מכילה 14 אחוז מ- RDA של הסיבים. סיבים הם סוג של פחמימות שהגוף אינו יכול להתפרק למולקולות סוכר קטנות יותר, כמו אצל פחמימות אחרות. לסיבים יש תפקיד מכריע בוויסות רמות הסוכר בדם וצריכת הסוכר.

ישנם שני סוגים של סיבים במזון, מסיסים ולא מסיסים.

סיבים מסיסים מתמוססים במים, והיא קשורה בהורדת רמות הסוכר בדם ועזרה לאדם לשמור על רמת כולסטרול בריאה .

סיבים בלתי מסיסים אינם מתמוססים במים אלא תומכים בעיכול בריא.

אוכמניות מכילות סוגים מסיסים וגם לא מסיסים של סיבים תזונתיים.

3. נוגדי חמצון

אוכמניות מכילות רמות גבוהות של נוגדי חמצון, כמו אנתוציאנינים. נוגדי חמצון עוזרים לאנשים להילחם נגד ההשפעה השלילית של רדיקלים חופשיים בגוף.

רדיקלים חופשיים יכולים להזיק לתאים נחשבים מעורבים מאוד בתהליך ההזדקנות פלוס מצבים בריאותיים אחרים, כגון סרטן ו מחלות לב .

הגוף משתמש בנוגדי חמצון כדי להפחית את הנזק שרדיקלים חופשיים יכולים לגרום. יתכן שכאשר אנשים אוכלים מזון המכיל נוגדי חמצון, הם תומכים בתהליך זה, אך נדרש מחקר נוסף בכדי לאשר זאת.

4. ויטמין K

אוכמניות הן מקור מצוין לוויטמין K. זהו חומר מזין הכרחי לקרישת הדם, החיוני לריפוי פצעים תקין.

אנשים קישרו גם בריאות עצם טובה לוויטמין K. עם זאת, חיוני שאדם ידון בצריכת הוויטמין K שלהם עם הרופא שלהם אם הם נמצאים במדללי דם.

5. ויטמין A

אוכמניות מכילות גם ויטמין A, המשרת מספר פונקציות בגוף. ויטמין A תומך במערכת החיסון, המאבקת בזיהומים ומחלות. זה גם תומך בצמיחה ותחזוקה של שיניים ועצמות, כמו גם בשמירה על בריאות העור.

ויטמין A אחראי לייצור הפיגמנטים ברשתית העין ועוזר לתמוך בראייה, במיוחד בתאורה עמומה.

6. תפקוד המוח

מה היתרונות של פטל שחור? מחקר שנערך בשנת 2009 מצא כי חולדות שצרכו פטל שחור שיפרו את הכישורים הקוגניטיביים והמוטוריים בהשוואה לקבוצת ביקורת של חולדות שלא צרכו פטל שחור.

מחברי המחקר הציעו שזה יכול לנבוע מכימיקלים הנקראים פוליפנולים שנמצאים באוכמניות.

יש צורך במחקר נוסף כדי לקבוע אם היתרונות הללו מתרחשים אצל בני אדם.

לפרסום באתר צרו קשר

דילוג לתוכן